Banjalučko Okružno javno tužilaštvo: Predložen pritvor Beograđaninu zbog pljački u Banjaluci

Preporučujemo

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, nakon ispitivanja Nikole Nešića (1988.) iz Beograda, Republika Srbija, osumnjičenog za više krađa dostavio je danas prijedlog Osnovnom sudu u Banjaluci za određivanje mjere pritvora, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijedlog je stavljen zbog postojanja osnovane sumnje da je ovaj državljanin Srbije počinio produženo krivično djelo Teška krađa.

- -

“Osumnjičeni je u vremenskom periodu od 22. do. 31. jula, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi upotrebom fizičke snage i podesnog alata počinio produženo krivično djelo teške krađe u vaspitno-obrazovnim ustanovama, poslovnim i drugim objektima na području Grada Banjaluka, a tom prilikom otuđivao je novac i druge predmete”, navodi se u saopštenju iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva osumnjičenog, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

“O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci”, navodi se u saopštenju.

Prethodno su predstavnici Policijske uprave Banjaluka objavili da se radi o osobi iz Zemuna osumnjičenoj za devet krađa u kojima je pričinjena materijalna šteta od preko 100.000 KM.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...