Bee Fest od 9. do 12. septembra u Sarajevu

Preporučujemo

Ovogodišnji 17. Sajam pčelarstva i pčelarske opreme, popularni Bee Fest, bit će održan od 9. do 12. septembra u Sarajevu, a ovaj put festivalski gosti bit će pčelari iz Republike Hrvatske.

Riječ je najstarijem i najvećem sajmu pčelarstva i pčelarske opreme koji će ove godine biti održan na Trgu ispred BBI centra, dok će tradicionalna edukacija i druženje pčelara, uz razmjenu iskustava biti održana 14. septembra u Trnovu.

Festival je pokrenuo mnoge aktivnosti koje imaju za cilj afirmaciju pčelara i pčelarstva u BiH i posebno razvoj tehnologija u pčelarstvu. Namjera je kontinuirana edukacija građana o pozitivnim efektima konzumacije meda i drugih pčelinjih proizvoda kod svih starosnih kategorija, a posebno djece.

Pokrenuto je i takmičenje u dječijem stvaralaštvu pod nazivom “Med je cool” u kojem učestvuje više od 1.000 mališana koji šalju svoje likovne i literarne radove.

Posjetitelji će moći svakodnevno direktno razgovarati sa najboljim pčelarima BiH o koristima meda, propolisa, matične mliječi, polena i preparata na bazi pčelinjih proizvoda. U okviru sajma bit će predstavljena i oprema za pčelarstvo, kao i preparati i kozmetika na bazi ljekobilja i pčelinjih proizvoda.

Časopis “BH pčelar” dodijelit će priznanja BH Pčelar 2019 za najvrednije pčelare u ovoj godini.

Najnovije

EK objavio kartu na kojoj se BiH “crveni”: “Ovo je oštro upozorenje”

Europska komisija na društvenim je mrežama objavila kartu kojom želi upozoriti na klimatske promjene, a na njoj se posebno...