Bek Belgije Retin Obasohan: BiH je dobra reprezentacija, želimo ući u istoriju

Preporučujemo

Belgija je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo Kini otvorila sa dva poraza – kod kuće protiv Francuske i u gostima od Rusije.

Sada izabranike Eddyja Casteelsa očekuju dvije gostujuće utakmice od kojih im zavisi sudbina kvalifikacija. Ukoliko ih izgube, biće pribijeni uza zid i vrlo daleko od plasmana na svjetsku smotru.

- -

Ipak, Retin Obasohan (25) kaže da su Belgijanci odlučni da prevaziđu loš početak i ostvare istorijski plasman na SP u Kini 2019.

Uoči duela protiv BiH u petak i Francuske dva dana kasnije, Retin navodi da će ključ eventualnog uspjeha biti pridržavanje plana igre:

“To su dobre reprezentacije za nas će biti važno da ih spriječimo da igraju onako kako znaju, u odbrani i u napadu. Vrlo je važno da ostvarimo pobjedu na strani. Imali smo značajno vodstvo u prethodne dvije utakmice, ali smo ostali uskraćeni za pobjedu. Sada svaku sljedeću utakmicu moramo da pobijedimo. To jeste i treba da bude način na koji razmišljamo”, reako je Retin, koji igra u Njemačkoj za ekipu Rockets Gotha.

Belgija nikada nije nastupila na Svjetskom prvenstvu, a prilika da ova generacija to ostvari motivira sve u timu:

- -

“To znači da mi kao ekipa imamo priliku ući u istoriju kao prvi iz naše zemlje kojoj je to pošlo za rukom. I to onda podiže standard timovima koji će doći nakon nas. Pomisao na to me motivira”, dodao je Retin.

Utakmica između BiH i Belgije igra se u petak u 20 sati u dvorani “Mirza Delibašić”.

M. I.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...