Beograd: Automobil udario grupu djece na trotoaru, poginuo dječak

preporučujemo

Užasna saobraćajna nesreća dogodila se u 10.15 na Divčibarima kada je automobil marke tojota udario u grupu djece koja su prelazila ulicu, saznaje “Blic”. U stravičnom udesu dječak A.D. (9) preminuo je na licu mjesta.

U nesreći su povrede zadobila još dva djeteta T. S. (10) i V. T. (10) i njima se ljekarska pomoć ukazuje u Valjevu. Kako se saznaje, djevojčice su zadobile lakše tjelesne povrede.

Kako Blic saznaje, kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo tojota kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na lijevu stranu i na trotoaru udario u grupu djece.

Vozilo je naletjelo na djecu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela “Pepa” gdje su djeca bila smještena.

Automobil koji je usmrtio jedno i povrijedio još dvoje djece je beogradskih registarskih oznaka.

Očevici za portal Kolubarske.rs ispričali su da je na početku kolone bila učiteljica, a na začelju rekreator, koji je uočio dolazak automobila koji se ne smanjući brzinu kretao pravo na kolonu mališana.

“Vozač nije uočio ni rekreatora koji je mahao rukom pokazujući mu da stane”, rekli su očevici.

Prema prvim rezultatima iz istrage, na “tojoti” su otkazale kočnice.

Uviđaj je u toku.

Najnovije

Abazović: Ne treba nam srpski svet već evropski svijet

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u odgovoru na poruke ministra policije Srbije Aleksandra Vulina o "srpskom svetu" rekao...