Bh. meteorolozi najavili ekstremno visoke temperature za ovaj period – evo kada stižu nove padavine

Preporučujemo

Meteorolzi sa stranice BHMeteo su za naredne dane u Bosni i Hercegovini prognozirali stabilno i pretežno sunčano vrijeme. Očekuje se da će temperature postepeno rasti sa kulminacijom za dane vikenda i na početku sljedeće sedmice kada će biti najtoplije uz ljetne temperature.

“Period od 6. do 10. aprila izdizanjem afričke anticiklone nad našu regiju donosi nam ekstremno visoke temperature za ovo doba godine koje bi uz pretežno sunčano vrijeme mogle dostizati lokalno i do +32 stepeni Celzijusa. Ovog puta visoke temperature bez jakog vjetra, ali bit će malo saharskog pijeska i prašine u zraku”, prognozirali su meteorolozi.

- -

Do kraja današnjeg dana doći će do prolaznog naoblačenja sa zapada, koje bi u noći na četvrtak rijetko moglo donijeti malo kiše.

“U četvrtak tokom dana bi se razvedrilo. Nakon stabilnijeg perioda, prema trenutnim prognozama 10. ili 11. aprila moguća je promjena vremena uz pad temperature i padavine”, navodi se u prognozi vremena.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...