BIHAMK Stanje na putevima

Preporučujemo

Kolovoz je ovoga jutra suh i mjestimično vlažan. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su na putevima koji prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.Zbog opasnosti od odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.Sporije se saobraća na putevima gdje se izvode sanacioni radovi. Izdvajamo magistralni put M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, gdje je zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase, kao i magistralni put M-17 Zenica-Nemila, gdje zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...