BIHAMK: Vozači oprez, poledica i sitniji odroni na putevima

Preporučujemo

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a poledice mjestimično ima na putevima u višim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Magla smanjuje vidljivost na putevima Živinice-Kladanj i Glamoč-Priluka, kao i na putevima na području: Viteza, Kiseljaka i Kalesije. Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jutros u 08:30 sati kreće vangabaritni teret (širina 4,60 m i dužina 25,5 m) na dionici Crno Blato-Brčanska Malta (put Čelić-Tuzla). Planirano je da prevoz do 09 sati dođe na odredište, a mi molimo vozače da voze oprezno i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

- -

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

- -

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...