Bill Gates primio vakcinu protiv koronavirusa

preporučujemo

Osnivač tehnološke kompanije Microsoft i čovjek kojeg su teoretičari zavjere i antivakseri često prozivali da su vakcine protiv koronavirusa njegov način da čipuje cijeli svijet, sada se vakcinisao upravo protiv ovog virusa.

Gates nije naveo koju vakcinu od postojećih je uzeo, ali se zahvalio svima koji su radili na istraživanju vakcine i lijekova protiv koronavirusa.

Jedna od prednosti toga što imam 65 godina je što ispunjavam uslove za vakcinu protiv koronavirusa. Ove sedmice sam dobio prvu dozu i osjećam se odlično”, napisao je on na svom Twitteru.

Podsjetimo da su tokom pandemije održani brojni protesti kako u regiji tako i u svijetu, a antivakseri i teoretičari zavjere su za sve krivili Bill Gatesa sumnjajući da je izazvao ili iskoristio pandemiju kako bi čipovao ljude vakcinama.

Bill Gates je treći najbogatiji čovjek na svijetu i njegovo bogatstvo je tokom pandemije raslo s obzirom na to da se svijet u periodu brojnih lockdowna snažno oslanjao na tehnologiju.

Najnovije

Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Danas je na sjednici Skupštine Crne Gore odlukom većine zastupnika usvojen Prijedlog rezolucije o genocidu u Srebrenici. Podrškom opozicije i...