‘Bingo’ kupio firmu za 12.5 miliona KM: Ide u novi sektor poslovanja

Preporučujemo

Kompanija “Bingo” iz Tuzle kupila je firmu “Ingram” Srebrenik ranije ove sedmice na Sarajevskoj berzi, saznaje BiznisInfo.

Podsjetimo, na Sarajevskoj berzi je u ponedjeljak prijavljena trgovina većinskim paketom dionica u kompaniji “Ingram” Srebrenik za oko 12,5 miliona KM. No, nije rečeno ko je kupac, prenosi Avaz.

Kupac je platio 12.539.758 KM za 67,45 posto vlasništva. Vlasnici ”Ingrama” prije toga bilo je nekoliko investicionih fondova.

“Ingra”‘ je društvo za proizvodnju, preradu i promet građevinskog materijala. Prema podacima s internet-stranice “Ingram”, firma vrši proizvodnju kamenih agregata, kreča, betona i betonskih proizvoda te elektro, mašinske i transportne usluge.

U sklopu “Ingrama” posluju dva rudnika, i to površinski kop “P.K. Drenik” i površinski kop “P.K. Duboki potok”. Firma ima i fabriku kreča, fabriku betonskih elemenata i separaciju.

“Bingo” ovom akvizicijom širi svoje poslovanje izvan svog osnovnog sektora, a to je maloprodaja i proizvodnja hrane.

Najnovije

Zatvori maksimalne sigurnosti: Evo gdje bi Jovica Stanišić i Franko Simatović mogli izdržavati kaznu

Presudom koju je donio Međunarodni mehanizam za krivične sudove (MMKS), bivši direktor Savezne državne bezbjednosti (SDB) Jovica Stanišić i...