Bivši borci blokirali petlju Šićki Brod: Sada smo spremni i za radikalnije poteze

Preporučujemo

Grupa demobilisanih boraca Armije RBiH i HVO-a blokirala je danas petlju Šićki Brod na zapadnom ulazu u Tuzlu. Njihovi zahtjevi su isti kao prije nešto više od mjesec, kada su petlju u blokadi držali četiri dana.

Oni žele javno objavljivanje registra boraca, ukidanje stotina boračkih udruženja u FBiH, kao i zakonska rješenja za demobilisane borce.

Nezvanično se moglo čuti da će blokada trajati 15 minuta da je to odgovornim u FBiH posljednje upozorenje. Međutim, oprečne su informacije o tome koliko će petlju držati u blokadi jer neki tvrde da će blokada trajati duže.

– Prošli put smo blokirali petlju kao upozorenje. Sada smo spremni i za radikalnije poteze. A sve zbog aljkavog odnosa vlasti prema demobilisanim borcima, kazao je Fadil Duranović neposredno pred blokadu, prenosi Oslobođenje.

Policija Tuzlanskog kantona, iako je imala informacije o ponovnoj blokadi, ni ovoga puta nije reagovala i dopustila je blokadu jednog od najbitnijih saobraćajnih čvorišta u ovom dijelu BiH.

Okupljanje na M17

Borci su najavili proteste i na magistralnom putu M17 kod Donje Golubinje na putu Žepče-Zenica. Kako javlja N1, do sada se okupilo desetak demobilisanih boraca, a duž M17 prisutne su jake policijske snage.

Najnovije

Varešanović otkrio kada se Sarajevo vraća na Koševo

Prema najavama trenera Mirze Varešanovića Sarajevo bi se početkom aprila trebalo vratiti na stadion Koševo. Radovi na izgradnji savremenog hibrida...