Bivši borci predaju zahtjev za hitne sjednice oba doma parlamenta FBiH

Preporučujemo

Demobilizirani borci ARBiH i HVO-a danas, kako su najavili, predaju zahtjev za održavanje hitnih sjednica oba doma Federalnog parlamenta, koji bi trebalo da usvoje Zakon o demobilisanim borcima sa njihovom amandmanima.Ukoliko ne bude usvojen zakon o demobilizianim borcima sa njihovom amandmanima i ne dobiju pozitivan odgovor do 3. septembra, 5. septembra idu – do kraja, te će organizovati proteste ispred Federalnog parlamenta, poručili su vlastima sa sastanka u subotu, koji je održan u Kampu boraca u Sarajevu.

Demobilizirani borci Armije Republike BiH i HVO-a na tom sastanku iznijeli su uvjerenje da su ih aktuelne vlasti prevarile- i SBB, i HDZ i SDA i SDP… Ogorčeni su na sve institucije zato što se nisu uključili u rješavanje njihovog problema.

- -

Najavili su da će “zagorčati” život političarima, posebno u izbornoj kampanji, te da neće biti izbora ukoliko se ne donese zakon sa njihovim amandmanima.

Podsjetimo, nakon što su 30. jula usaglašeni stavovi o Zakonu i borci bili zadovoljni, uslijedio je niz sastanaka Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH , na kojima, prvo nisu dostavljeni tačni tekstovi usaglašenog zakona,a potom se odustalo od daljnjeg usaglašavanja, te je 17. avgusta odlučeno da zakon ide na ponovnu doradu u Vladu Federacije BiH.

Najnovije

Stoltenberg: NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji vojne pomoći Kijevu

NATO će preuzeti veću ulogu u koordinaciji opskrbe Ukrajine oružjem, saopćio je danas Savez, preuzimajući dužnost od SAD-a u...