Bivši gradonačelnik Petrinje u uredu imao jakuzzi

preporučujemo

Darinko Dumbović, bivši gradonačelnik hrvatskog grada Petrinje, koji je u žižu javnosti dospio nakon razornog zemljotresa koji je pogodio ovaj grad, nakon što je izgubio izbore dužnost je predao nasljednici Magdaleni Komes.

Dumbović je izazvao pažnju javnosti kada je kazao kako će iskoristiti pravo kao bivši dužnosnik da prima punu plaću i narednih šest mjeseci, kao i još šest mjeseci pola plaće, ali da mu je žao što taj iznos neće sve vrijeme biti isto, odnosno što plaću neće primati punih 12 mjeseci u cijelosti.

Hrvatski mediji su zapazili kako je na primopredaju dužnosti bivši gradonačelnik došao sa “chryslerom” koji nije prijavio u imovinskom kartonu.

I do sada je optuživan za brojne koruptivne radnje, naročito u vrijeme obnove grada nakon zemljotresa, a nova gradonačelnica Petrinje je objavila da je Dumbović u uredu gradonačelnika imao jacuzzi.

Osim jacuzzija, Dumbović je novoj vlasti ostavio dug u gradskoj blagajni od gotovo 9 miliona kuna, što je više od dva miliona maraka.

Bivši gradonačelnik je diplomirao u 60. godini u Srbiji, a ranije je po zanimanju bio ugostitelj, piše Index.hr.

Milionske poslove obnove u Petrinji dobio je tinejdžer, a na obnovi je radila i građevinska firma Dumbovićevog sina.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...