- Advertisement -

Bivši predsjednik Sindikata radnika MUP-a ZHK osuđen zbog pronevjere novca

Preporučujemo

Bivši predsjednik Sindikata radnika MUP-a ZHK pravomoćno je osuđen zbog pronevjere novca u službi.

Ivan Spajić iz Gruda (52) osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 14 mjeseci, potvrđeno je za Bljesak.info iz Kantonalnog tužilaštva ovog kantona.

”Od osuđenika Ivana Spajića oduzeta je imovinska korist u iznosu od 16.350 KM. Također, zabranjeno mu je obavljanje poslova koji se odnose na imovinu kojoj ima pristup u obavljaju opisa svojih poslova u trajanju od tri godine”, izjavio je za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću tužilaštva ZHK u Širokom Brijegu.

”Presudom je utvrđeno da je osuđeni Ivan Spajić kao predsjednik i ovlaštena osoba za zastupanje Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH u razdoblju od 2012. do 2014. prisvojio novac u ukupnom iznosu od 16.350 KM. Bez znanja i odobrenje Upravnog odbora sa računa Sindikata u banci u više navrata je podizao novčana sredstva u raznim iznosima od 300 KM do 3.000,00 KM. S tim u vezi osuđeni je kao predsjednik Sindikata i osoba koja je ovlaštena za podizanje novčanih sredstava iskoristio svoj položaj i novac koji mu je povjerene zadržao je za sebe”, objasnio je Aničić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Uz podršku općina iz Turske: U Potočarima otvorene dvije kuće staračkog doma za majke Srebrenice

U Potočarima su otvorene dvije kuće staračkog doma za majke Srebrenice koje su svoje porodice izgubile u agresiji na...