Blokirana istraga masakra u beogradskoj školi, otac dječaka ubice mogao bi biti pušten na slobodu?

Preporučujemo

Danas, tačno pet mjeseci otkako je naoružani dječak ubica ušetao u Osnovnu školu ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu i očevim pištoljem ubio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara te ranio još šest osoba, istraga protiv njegova oca još nije završena.

Kako saznaje Blic, blokira ga vještačenje koje je naložilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, a koje nije okončano uprkos brojnim požurnicama ove institucije.

“Tužilaštvo je naložilo da se izvrši medicinsko balističko vještačenje koje bi trebalo ukazati na način smrti žrtava dječaka ubice, te rane od vatrenog oružja i iz kojeg oružja su nanesene. To vještačenje trebalo bi potvrditi sumnje da je dječak ubica pucao iz pištolja koji je njegov otac imao u legalnom posjedu”, kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

No, kako se saznaje, ovo vještačenje nije završeno.

“Nadležno tužilaštvo je u posljednja dva mjeseca napisalo niz požurnica i traži da se ona što prije dostavi jer se bez nje ne može odlučiti o eventualnom podizanju optužnice protiv oca zbog sumnje da nije držao osigurano oružje. Za to vrijeme zaposleni u Zavodu otišli su na godišnji odmor, a s vještačenjem nije napravljeno ništa.

Tužilaštvo ima rok da odluku o tome donese u sljedećih mjesec dana. U protivnom će otac dječaka ubice biti pušten na slobodu.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...