Bombaš iz Austina sebe prozvao psihopatom

preporučujemo

Teksašanin odgovoran za bombaške napade u Austinu sebe je nazvao psihopatom i nije pokazivao znakove žaljenja u ispovijesti koju je snimio prije nego što ga je okružila policija i što se raznio, objavio je u subotu američki kongresmen.

Vlasti još nisu objavile detalje snimke s mobitela u kojoj 23-godišnji Mark Conditt priznaje da stoji iza niza bombaških napada koji su započeli 2. ožujka i u kojima su poginule dvije, dok je petero osoba ozlijeđeno, osim činjenice da pokazuju da je riječ o mladom čovjeku s psihičkim problemima, prenosi N1.

Napadi su počeli eksplozivnim pošiljkama ostavljenima na kućnom pragu, nastavili se u nedjelju bombom aktiviranom žicom, da bi u utorak dva paketa eksplodirala u skladištu FedExa. Conditt se na kraju raznio dok se policija približavala njegovom vozilu.

“Mislim da je u ovom trenutku najbolji dokaz sama ispovijest… U njoj sam sebe naziva psihopatom. Ne pokazuje nikakvo žaljenje, štoviše čak i propitkuje zašto ga ne osjeća nakon stvari koje je napravio”, otkrio je na konferenciji za medije u Austinu zastupnik Michael McCaul.

“Teško je zamisliti nekoga čiji je um toliko bolestan da može počiniti takve napade i ne osjećati nikakvo žaljenje”, istaknuo je McCaul.

Dodao je kako u ispovijesti napadača nema ničeg što bi pokazalo rasnu motiviranost napada, no da je to i dalje predmet istrage.

Prvi paket-bomba je ubio sedamnestogodišnjaka i ranio jednu ženu na adresi gdje žive Afroamerikanci, drugi je eksplodirao kada ga je 75-godišnja Hispanoamerikanka podigla ispred praga svoga stana, a još jedna bomba ostavljena je pred ulazom u kuću u Austinu gdje također žive Afroamerikanci, pri čemu je poginuo jedan 39-godišnjak.

Istražitelji pokušavaju shvatiti što je natjeralo nezaposlenog Conditta koji je živio u predgrađu Austina na te činove te je li imao pomagača u izradi ili postavljanju bombi.

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...