Borci ispunili obećanja: Blokirani putevi Žepče-Zenica, Sarajevo-Konjic, Maglaj-Doboj

preporučujemo

Završena izgradnja Vidikovca, Sarajlije poručile: “Onda gledaj lafčino, vidiš ga”

Na Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine Sarajevu se vratio još jedan reprezentativan objekat. Obnovljen je kultni Vidikovac na Trebeviću. Simbolično,...

U protekla 24 sata u BiH prijavljeno 448 novozaraženih, preminulo osam osoba

Zavodi za javno zdravstvo u FBiH, RS-u i Brčko Distriktu danas su prijavili ukupno 448 novih slučajeva i osam...

Džaferović i Komšić: Prije 29 godina građani BiH su dostojanstveno uzeli sudbinu u svoje ruke

Zbog pogoršane epidemiološke situacije članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović ove godine nisu organizirali tradicionalni prijem povodom...

KCUS: Tokom noći obrađeno 216 uzoraka, 88 u KS pozitivnih na COVID-19

U toku noći obrađeno je 216 uzoraka u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Od toga je Kantonu Sarajevo 88...

Ratni veterani s područja Federacije Bosne i Hercegovine blokirali su jutros nekoliko najznačajnijih putnih pravaca na području ovog bh. entiteta.

Zbog protesta građana, u prekidu je odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše na putnom pravcu Maglaj-Doboj, na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Golubinja na putnom pravcu Žepče-Zenica, kao i na planinskom prevoju Ivan na dionici M-17 Sarajevo-Konjic, saopćeno je iz BiHAMK-a.

Kako smo ranije pisali, borci su blokirali petlju Šićki Brod.  Oni su na nadvožnjaku okačili transparent “Svi smo mi Fejza”, u znak sjećanja na kolegu koji je preminuo prošle sedmice.

Na mjestu događaja nalaze se i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Blokada prometne petlje izazvala je saobraćajni kolaps. Nije poznato do kada će trajati blokada petlje Šićki Brod koja se odvija po velikom minusu.

Više boračkih udruženja najavilo je blokadu saobraćajnica, graničnih prelaza i proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH ukoliko Predstavnički dom FBiH do 28. februara ne zakaže sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima. Borci su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

Niko od ratnih veterana nije bio raspoložen za davanje izjave medijima, piše tuzlansi.ba.

Najnovije

Škoro će biti kandidat za gradonačelnika Zagreba

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, bit će kandidat za gradonačelnika Zagreba, piše Index.hr. Više informacija bit će poznato u sljedećim...