Borci ispunili obećanja: Blokirani putevi Žepče-Zenica, Sarajevo-Konjic, Maglaj-Doboj

Preporučujemo

Ratni veterani s područja Federacije Bosne i Hercegovine blokirali su jutros nekoliko najznačajnijih putnih pravaca na području ovog bh. entiteta.

Zbog protesta građana, u prekidu je odvijanje saobraćaja na raskrsnici magistralnih puteva M-4 i M-17 u mjestu Karuše na putnom pravcu Maglaj-Doboj, na magistralnom putu M-17 u mjestu Donja Golubinja na putnom pravcu Žepče-Zenica, kao i na planinskom prevoju Ivan na dionici M-17 Sarajevo-Konjic, saopćeno je iz BiHAMK-a.

- -

Kako smo ranije pisali, borci su blokirali petlju Šićki Brod.  Oni su na nadvožnjaku okačili transparent “Svi smo mi Fejza”, u znak sjećanja na kolegu koji je preminuo prošle sedmice.

Na mjestu događaja nalaze se i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Blokada prometne petlje izazvala je saobraćajni kolaps. Nije poznato do kada će trajati blokada petlje Šićki Brod koja se odvija po velikom minusu.

Više boračkih udruženja najavilo je blokadu saobraćajnica, graničnih prelaza i proteste ispred zgrade Vlade Federacije BiH ukoliko Predstavnički dom FBiH do 28. februara ne zakaže sjednicu na kojoj će raspravljati o njihovim zahtjevima. Borci su u svojim zahtjevima do sada tražili borački registar, borački dodatak i ukidanje finansiranja boračkih udruženja.

Niko od ratnih veterana nije bio raspoložen za davanje izjave medijima, piše tuzlansi.ba.

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...