Borenović: Dodik i Cvijanović mogu samo sebe preispitati kako je Schmidt dobio legitimaciju

Preporučujemo

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da Dodik i Cvijanović mogu samo sebe preispitati zašto i kako je Christian Schmidt dobio diplomatsku legitimaciju, jer su oni i u to vrijeme vršili vlast na nivou BiH.

Borenović kaže da je očigledno novi vrhunac njihovog bezobrazluka ili pak imaju privremenu amneziju.

“U vrijeme dolaska Christiana Schmidta, Dodik i SNSD su vršili vlast u BiH i izabrali sve ključne ljude, a njihov kadar je bio predsjedavajući Vijeća ministara. U to vrijeme Dodik je bio član Predsjedništva, čija je nadležnost vanjska politika. Oni su i tada imali sve poluge vlasti i sada kao ispituju otkud Schmidtu legitimacija. Kakva smijurija! Oni su mu dali legitimaciju i legalizaciju i neka prestanu mlatarati izlizanim izgovorima i obmanama” rekao je Borenović.

On je rekao da se radi o više nego providnoj igrariji sa Schmidtom.

“Dodikov drugar Schmidt je pokriće za pravljenje tenzija, dok porodične firme dobijaju milionske tendere, Republiku Srpsku sedmično zadužuju, SIPA za koju su rekli da će joj zabraniti djelovanje na području Republike Srpske hapsi srpske vojnike i generale, a neki opskurni lik savjetuje samozvanog predsjednika i snima se u Palati Republike, Dodikov savjetnik danas poteže pištolj, a bivši glavni ekonomski savjetnik se nalazi u bjegstvu nakon pronevjerenih milionskih iznosa. Prevara, korupcija, nepotizam, otimačina i nepravda je jedini model ponašanja kojim se ovaj nenarodni aktuelni režim održava na vlasti i zato smo na samom ekonomskom, demografskom i moralnom dnu u ovom dijelu planete”, rekao je Borenović.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...