Zagrepčanin uhapšen u Belgiji sa 2,7 tona kokaina: U Hrvatskoj “čist k‘o suza”…

Preporučujemo

Specijalna jedinica belgijske federalne policije uhapsila je 36-godišnjeg Zagrepčanina T. Š, inače diplomiranog ekonomistu koji je u Hrvatskoj vodio više firmi, zbog sumnji da je zajedno s još nekoliko osoba raznih državljanstava, u tu zemlju dopremio pošiljku od 2,7 tona kokaina, prenose hrvatski mediji.

Prilikom racije u skladištu, nađen je kokain koji je bio pakovan u vreće koje su upravo bile istovarene iz kontejnera, a koji je prije toga bio preuzet na terminalu luke u Antwerpenu.

Droga je zaplijenjena, a svi uhapšeni, njih dvadesetak, pritvoreni su te je protiv njih belgijsko državno tužilaštvo pokrenulo istragu.

Riječ je o najvećoj pojedinačnoj zaplijeni kokaina za koju se ikad sumnjiči nekog hrvatskog državljanina.

Zajedno s T. Š., uhapšeni su državljani Belgije, Holandije, Jermenije, Litvanije, Maroka i Ukrajine, a belgijska policija nije otkrila pod kojim se oklnostima ovo šaroliko društvo sastalo.

Nakon što je kontejner prevezen u jedno skladište, policija ga je okružila, a zatim upala u skladište, gdje su na istovaru droge našli 11 muškaraca i jednog maloljetnika, a među njima i T. Š.

Hrvatska policija je, kako nezvanično saznaje Jutarnji, od svojih belgijskih kolega izvještena o hapšenju T. Š.

Inače, T. Š. u Hrvatskoj nikad nije bio krivično niti prekršajno gonjen, već je upravljao ili imao nekoliko manjih firmi, a u mladim danima uspješno se bavio malim fudbalom te je igrao na nekoliko turnira.

Belgijske vlasti su samo prošle godine zaplijenile 110 tona kokaina koji je uglavnom dolazio kroz antwerpensku luku.

Najnovije

Ovo su imena nove uprave Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, oni će birati novog direktora

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici je razrješila staru i imenovala novi Uprtavni odbor Kliničkog centra Univerziteta...