Bošnjački pokret imaće kandidata za člana Predsjedništva BiH

Preporučujemo

Glavno vijeće Bošnjačkog pokreta na prijedlog Programskog vijeća a nakon široke konsultacije sa članstvom, donijelo je odluku o učešću ove političke organizacije na Općim izborima za Predsjedništvo BiH, navodi se u saopćenju Bošnjačkog pokreta.

Izbori članova državnog Predsjedništva u oktobru ove godine, imaće posebnu važnost za budućnost BiH i bošnjačkog naroda imajući u vidu nadležnost ovogorgana države BiH u oblasti spoljne politike, sigurnosti i komandovanja Oružanim snagama BiH, budžeta i finansija te predstavljanja države BiH.

- -

Već istaknute kandidature Milorada Dodika i Dragana Čovića sa jasnom političkom platformom pokušaja provođenja plana podjele BiH prema ranijim dogovorima i sporazumima Tuđmana i Miloševića (1991.) odnosno Cvetkovića i Mačeka (1939.) predstavlja za Bošnjake i sve patriote BiH posebno iskušenje iobavezu definisanja nove politike i kandidata koji može artikulisati i provoditi politiku zaštite suvereniteta države.

Gedocidom nastala Karadžićeva RS i zločinačkim poduhvatom i agresijom tzv. hrvatska republika Herceg Bosna, izborom Dodika i Čovića u Predsjedništvud obile bi prostor da pored nesporne sudsko utvrđene odgovornosti za najveće zločine na tlu Evrope poslije Hitlera, opstanu i reafirmišu svoje djelovanje.

Imajući u vidu navedeno Bošnjački pokret će na bazi programskog dokumenta Prijedloga nove bošnjačke politike ponuditi na izbornoj listi svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, navodi se u saopćenju Bošnjačkog pokreta.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...