Bradara danas dostavlja imena Lendi i Stojanoviću

Preporučujemo

Nakon jučerašnjeg sastanka sa potpredsjednicima, predsjednica FBiH Lidija Bradara je najavila za danas odluku o imenovanju Vlade.

Nakon toga će je dostaviti Igoru Stojanoviću i Refiku Lendi na saglasnost.

Stojanović je najavio saglasnost, dok je Lendo ostao pri dosadašnjem stavu. U raspodjeli resora planirano je da HDZ BiH dobije šest, a osmorka deset ministarstava.

Osmorka je za ministre predložila ove kandidate: Hasan Handžić za ministra za boračka pitanja (Stranka za BiH), Adis Bubalo za ministra industrije i energetike (SBiH), Anel Kljako za ministra trgovine (NES), Zuhad Porčić za ministra poljoprivrede (NES), Adnan Delić za ministra za socijalna pitanja (NiP), Nasiha Pozder za ministricu okoliša (Naša stranka), Nerin Dizdar za ministra za izbjeglice i raseljene osobe (SDPBiH), Vojin Mijatović za ministra unutrašnjih poslova (SDPBiH), Almin Hopovac za ministra obrazovanja (SDP) i Vedran Lakić za ministra razvoja, poduzetništva i obrta (SDP).

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...