Broj mrtvih u požaru u istanbulu porastao na 29, uhapšeno šest osoba

Preporučujemo

Ured guvernera Istanbula saopćio je da je 29 osoba izgubilo život u požaru koji je izbio u noćnom klubu koji se nalazio ispod 16-spratnice u istanbulskoj četvrti Besiktas, a tri povrijeđene osobe su hospitalizirane.

U višespratnici je izbio požar iz još uvijek nepoznatog razloga.

- -

Nakon dojave, na mjesto nesreće su upućene vatrogasne, medicinske i policijske ekipe.

U gašenju požara je učestvovalo 31 vatrogasno vozilo i 86 vatrogasaca. Požar je zahvaljujući naporima vatrogasaca ugašen.

U saopćenju Ureda guvernera Istanbula navedeno je kako je požar izbio u 12.47 sati po lokalnom vremenu (11:47 po srednjoevropskom) u noćnom klubu koji se nalazi na spratovima -1 i -2 u 16-spratnoj zgradi u ulici Yildiz Posta, u naselju Gayrettepe.

Požar izbio usljed renoviranja

- -

Navedeno je da je požar izbio usljed renoviranja u noćnom klubu, iako nije naveden tačan uzrok.

– Požar je ugašen zahvaljujući intervenciji vatrogasnih jedinica. Poginulo je 29 osoba. Hospitalizovane su tri osobe s teškim povredama – objavio je Ured guvernera.

Kako je saopćeno, privedeno je šestero osumnjičenih, uključujući menadžera.

Policijske ekipe nastavljaju aktivnosti u okviru istrage pokrenute povodom požara koji je izbio tokom renoviranja noćnog kluba.

Policija je privela rukovodioca objekta I.S. (65) i njegove poslovne partnere M.M.C. (45) i S.S. (50), računovođu S.A. (39), menadžera A.A.P (26) i nadzornika metalskih radova K.E. (47).

Utvrđeno je da neke od privedenih osoba odranije imaju krivične dosije.

Najnovije

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja o Srebrenici u NSRS-u, a potom i na miting

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik pozvao je da se 18. aprila u Narodnoj skupštini RS-a usvoji izvještaj Međunarodne komisije...