Osumnjičeni odbacio drogu u naselju Stupine: Uslijedio pretres stana, pronađena veća količina novca i droga

Preporučujemo

Pripadnici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, tačnije Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih doga i Odsjeka za kriminalističku tehniku, forenziku i KDZ, pod nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva TK su izvršili nekoliko pretresa u kojima je pronađena droga.

– U ulici Šabana Zahirovića u Tuzli, 31. marta izvršili su pretresanje M.A. (25) iz Tuzle i pronašli dva pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, pakovanje tableta “Tramadol 50 mg” i digitalnu vagu za precizno vaganje – navodi se u saopćenju Uprave policije MUP-a TK.

- -

Dalje iz policije navode da su 1. aprila u naselju Stupine u Tuzli, uočili grupu od tri NN osobe, od kojih je jedna osoba prilikom udaljenja sa mjesta kontrole od sebe odbacila veći paket PVC folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu.

– Daljnjim operativnim aktivnostima pronađeni su i identificirani te su poduzete potrebne mjere vezano za odbačenu biljnu materiju, uviđaj i saslušanje svjedoka, a po naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršeno i pretresanje stana u naselju Stupine kojeg koristi A. G. Tokom pretresa stana koji koristi A.G., dodaju iz policije, pronađeni su i privremeno oduzeti veće pakovanje od PVC folije sa sadržajem biljne materije koja asocira na opojnu drogu, jedana digitalna vaga za precizno mjerenje, tri komada PVC vrećice sa ostacima biljne materije koja asocira na opojnu drogu, novac u iznosu 3.700 Eura u različitim apoenima i 12.400 KM, kao i drugi predmeti i tragovi od značaja za istragu – navode iz policije.

Najnovije

Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo...