Broj ubijenih Palestinaca u izraelskoj ofanzivi na Gazu porastao na 33.899

Preporučujemo

Broj Palestinaca poginulih u Pojasu Gaze u aktuelnim izraelskim napadima porastao je na 33.899, saopćilo je Ministarstvo zdravdstva pod upravom Hamasa u saopćenju za medije u srijedu.

Izraelska vojska je u posljednja 24 sata ubila 56 Palestinaca i ranila 89, čime je ukupan broj poginulih porastao na 33.899, a ranjenih na 76.664, od izbijanja sukoba između Izraela i Hamasa.

- -

U saopćenju se navodi da su neke žrtve ostale pod ruševinama u jeku teškog bombardovanja i nedostatka spasilačkih ekipa.

Avichai Adraee, izraelski vojni portparol, naove je u saopćenju objavljenom na platformi društvenih mrežaa X da su u posljednja 24 sata ratni avioni izvršili napade na više od 40 “terorističkih” ciljeva širom Gaze.

Izrael je 7. oktobra 2023. pokrenuo ofanzivu velikih razmjera protiv Hamasa u Gazi kako bi uzvratio na divljanje Hamasa preko južne izraelske granice, tokom koje je ubijeno oko 1.200 ljudi, a više od 200 uzeto kao taoci, prenosi Xinhua.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH osudila izjavu Nešića i sramnu kampanju protiv usvajanja Rezolucije o Srebrenici

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje sramnu kampanju koju vode političke, akademske, medijske, a, nažalost, i neke vjerske...