Pušteni na slobodu pomagači ubice Farisa Pendeka

Preporučujemo

Elmedin Gradišić i Meris Saljević pušteni su na slobodu, a riječ je o osobama koje su pomagale Ademu Šumanu koji je u januaru ove godine u Sarajevu likvidirao tinejdžera Farisa Pendeka.

Ovu je informaciju za medije potvrdila glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu ukinuo pritvor Gradišiću i Saljeviću nakon prijedloga odbrane.

- -

Njih dvojica su uz Šuman,a bili u pritvoru od 1. februara ove godine. Šumanovim pomagačima je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikriti dokaze.

Podsjetimo, na ročištu je rečeno kako je Šuman te kobne noći prišao dječacima nakon čega je uslijedila provokacija, a prouzrokovala je da dječaci otvore prozor i pitaju u čemu je problem.

Onda je Šuman, udario Emana, Farisovog prijatelja, vratio se te uzeo pištolj. U namjeri da liši života Emana, pogodio je Farisa koji je sjedio pored njega jer se sageo.

Tužiteljic aje navela da je nakon toga Šuman pozvao pomagače, koji su mu pomogli da sakrije automobil i bude prevezen do Zenice. Na ročištu je rečeno i da je Šuman konzumirao narkotike, zbog čega je ranije osuđivan.

- -

Tokom ročišta advokat osumnjičenog Adema Šumana predložio je izuzeće javnosti u vezi ovog slučaja, prije svega zbog medijskih napisa, no to je odbijeno.

 

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...