Bugarski selektor objavio imena 12 internacionalaca za meč protiv BiH

Preporučujemo

Petar Hubčev, selektor fudbalske ”A” reprezentacije Bugarske objavio je spisak od 12 igrača koji nastupaju u inostranim klubovima na koje će računati u predstojećim prijateljskim utakmicama sa Bosnom i Hercegovinom i Kazahstanom.

Pozvao je sljedeće fudbalere: Plamen Iliev (Astra, Rumunija), Vasil Bozhikov (Slovan Bratislava, Slovačka), Strah Popov (Kasampasha, Turska), Peter Zanev (Amkar Perm, Rusija), Mihail Aleksandrov (Arsenal Tula, Rusija), Simeon Slavchev (Gdanjsk, Poljska) Georgi Kostadinov (Maccabi Haifa, Izrael), Ivaylo Chochev (Palermo, Italija), Ivelin Popov (Rubin Kazan, Rusija), Georgi Milanov (CSKA Moskva, Rusija), Spas Delev (Pogon Scycchin, Poljska), Andrej Galabanov (Genoa, Italija).

- -

Spisak reprezentativaca Hubčev će kompletirati u narednim danima igračima koji nastupaju u bugarskim klubovima. Okupljanje je zakazao za 19. novembra u Razgradu, gdje bi četiri dana kasnije Bugari trebali igrati protiv BiH.

Međutim, u Nogometnom/Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) odbili su prvobitnu ponudu za smještaj ekipe u hotelu udaljenom od Razgrada 70 kilometara. Zatražili su danas od FS Bugarske da im pronađu adekvatan hotel u Razgradu ili neposrednoj blizini grada na sjeveroistoku ove balkanske zemlje. Ukoliko to nisu u mogućnosti, kao drugu varijantu, zatražili su da mjesto odigravanja test meča 23. marta promjene za Sofiju ili Varnu, gdje postoje adekvatni hoteli u kojima bi reprezentacija BiH mogla odsjesti i ujedno biti blizu aerodroma, jer je i Robert Prosinečki (spisak od 23 reprezentativca objavit će u ponedjeljak) okupljanje igrača zakazao od 19. novembra u Bugarskoj.

Stvari oko manjeg nesporazuma na relaciji Sofija-Sarajevo bi trebale biti definisane do kraja dana. Ukoliko Bugari iznađu rješenje za Razgrad, utakmicu sa BiH igrat će se, prema do sada utvrđenom planu, na stadionu ”Ludogorets Arena” 23. marta od 17 sati.

Bugari će tri dana nakon ovog susreta u prijateljskom duelu snage odmjeriti sa Kazahstanom na stadionu ”Pancho Arena” u Felchutu (Mađarska), javlja Anadolija.

Najnovije

Efendić oštro poručio: Okerić koji u životu nikada ništa nije napravio, ničim izazvan, pokušava obezvrijediti moj rad u općini Novi Grad

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić oglasio se na društvenim mrežama...