Burno na sjednici Skupštine TK: Smjenu Bege Gutića zatražilo 15 poslanika, premijer upozorio na raspad koalicije

Preporučujemo

Poslanici u Skupštini Tuzlanskog kantona na današnjoj hitnoj sjednici raspravljaju o dnevnom redu koji trenutno ima samo jednu tačku, a koja se odnosi na izglasavanje nepovjerenja Kantonalnoj vladi skupa s premijerom Begom Gutićem.

Prijedlog za sazivanje sjednice predložilo je 15 poslanika u Skupštini TK. Pored nekoliko poslanika iz SDA, SDP-a, SBB-a i SZBiH, dosad je za govorinicu izašao u premijer Gutić koji je upozorio na mogući raspad koalicije koja djeluje u ovom kantonu, naglasivši da je jučer bio iznenađen pozivom za sazivanje sjednice, prenosi Tuzlanski.ba.

- -

“Želim još jednom skrenuti pažnju koalicionim partnerima koji su sa SDA potpisali koaliciniooni dogovor o formiranju vlasti u TK da, ukoliko se danas održi sjednica i dođe do smjene Vlade TK a će to biti jednostrano kršenje koalicionog dogovora”, kazao je Gutić i dodao:

“Ovdje se radi o jednoj tački dnevnog reda, odnosno o smjeni Vlade TK, što na neki način prejuidicira i ishod današnje sjednice. Korektno bi bilo da smo kao Vlada TK i premijer dobili blagovremeno obavjest da ćemo imati sjednicu i da će se razmatrati ova tačka, kako bismo mogli podnijeti i određenu vrstu našeg obrazloženja Skupštini TK. Iz tog razloga smatram da je danas zakazana sjednica nepotrebna, posebno imajući u vidu dnevni red koji je predložen.”

Za vrijeme jedne od dosad održanih pauzi, SDP je održao konferenciju za medije na kojoj je istaknuto da će biti suzdržani po pitanju smjene Vlade TK. |

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...