Čampara: Monstruozna je laž da sam tražio da se tuku borci

Preporučujemo

Federalni ministar policije, Aljoša Čampara, prokomentirao je za „Slobodnu Bosnu“ optužbe iznesene na stranicama Dnevnog avaza da je navodno jučer tražio upotrebu sile protiv bivših boraca koji su blokirali saobraćaj.

“Bivšem smijenjenom ministru sigurnosti Bosne i Hercegovine, predsjedniku stranke koja participira u vlasti na nivou Federacije BiH i u slobodno vrijeme pružaocu konsultatskih usluga u oblasti medija, Fahrudinu Radončiću, bilo bi bolje da nauči propise, nadležnosti i pravne procedure kako ne bi iznosio budalaštine poput one da je ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH tražio “upotrebu sile” tokom protesta boraca i blokade puteva. Radončić ili ne zna notornu činjenicu da ministar nema nikakve operativne nadležnosti nad radom policije ili namjerno iznosi laži. Ali, to nije ništa novo, jer “konsultant” Radončić preko glasila Dnevni avaz godinama lažnim konstrukcijama obmanjuju javnost i u svom prepoznatljivom stilu napada mene i moju porodicu“, kazao je Čampara za „Slobodnu Bosnu“.

- -

Federalni ministar policije kaže da s gnušanjem odbacuje nove i sve Radončićeve dosadašnje laži i poručuje mu da ga svojim lažima i klevetama neće uplašiti i zaustaviti u poštivanju zakona.

„Znam da Radončić više voli imati posla s ljudima koji su u sukobu sa zakonom, jer njih može ucjenjivati i s njima manipulirati. Jedini razlog zbog kojeg Radončić nastavlja s napadima na mene iznoseći laži upravo je taj što sam mu pokazao da ga se ne plašim. A koliko je on uplašen čovjek najbolje se vidi po tome da je sam sebe i prepoznao i branio od titule “organizatora protesta” iako ga niko nije ni spomenuo. Umjesto što napada mene, neka Radončić objasni zašto se sam prepoznao“, odgovorio je ministar Čampara.

(Index.ba)

Najnovije

Ambasada: Dodik griješi ako misli da će SAD stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...