Francuska mijenja zakon o seksualnim odnosima sa djecom

preporučujemo

Francuska će propisati da se spolni odnos s maloljetnicima mlađim od 15 godina automatski smatra silovanjem, rekla je u petak ministrica za ravnopravnost spolova Marlene Schiappa.

Sve dok je zakonski dopuštena dob za spolne odnose uz pristanak 15 godina, tužioci moraju dokazati da pristanka nije bilo kako bi osigurali presudu za silovanje.

Reforma, dio novog zakona o borbi protiv spolne agresije, donosi se nakon slučaja u kojem je muškarac kasnih 20-ih godina oslobođen optužbi za silovanje nakon spolnog odnosa s 11-godišnjom djevojčicom jer nije bilo dokaza prisile.

“Prijedlog zakona sadržavat će odredbu kojom će se propisati dobnu granicu ispod koje će se uvijek smatrati da je dijete bilo prisiljeno” na spolne odnose, kazala je ministrica, dodajući da će to biti 15 godina.

Schiappa je to kazala u intervjuu za magazin L’Obs govoreći o prijedlogu zakona koji će biti poslan u parlament na usvajanje kada ga odobri vlada.

Najnovije

Mesić: Republika Srpska je nastala na genocidu

Posljednji predsjednik Predsjedništva nekadašnje Jugoslavije, prvi premijer Hrvatske, pa predsjednik Sabora i predsjednik Hrvatske i to u dva mandata,...