Čavara: Schmidt se prestrašio rulje ispred OHR-a, cilj trenutnih politika je islamizirati BiH

Preporučujemo

Predsjednik Federacija BiH Marinko Čavara smatra da visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt djeluje suprotno interesu hrvatskog naroda te da je cilj trenutnih politika “islamizirati BiH”.

Čavara smatra da, da izborni proces nije ozbiljna stvar, odluka visokog predstavnika bi bila smiješna.

Također je dodao, u razgovoru za RTV HB, kako je Centralnu izbornu komisiju BiH politički organizirala SDA, te da CIK nametnutim izmjenama izbornog zakona može kažnjavati “koga god hoće”.

– S druge strane, podleći tolikom pritisku, od jedne rulje na cesti, to je apsurdno u smislu da neko želi pokazati da želi dobro BiH, a za to ima i mehanizama, a trebalo bi imati i snage kroz institucije, međutim apsolutno su pokazali da su se prestrašili, posebno visoki predstavnik Schmidt koji je opet umjesto da uradi što treba, poništi sve odluke koje su donosili visoki predstavnici. On opet prijeti hrvatskom narodu koji se najviše bori i za Dejton i za Washington, kazao je Čavara.

Čavara, član HDZ-a BiH i odnedavno lice sa američke crne liste, smatra da neko želi omogućiti da se BiH “‘islamizira‘ što jasno pokazuju sve bošnjačke stranke, kao i sve stranke koje su učestvovale na protestima ispred zgrade OHR-a”.

– Toliko bijesa i mržnje iskazano prema hrvatskom narodu zato što želi da ima legitimne predstavnike, zaključio je.

 

 

Najnovije

Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? “Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje”

Ruski nezavisni portal Meduza, koji djeluje iz inostranstva, javlja da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi...