Cerić o podlosti Mile Melank iz “Njihove stranke”: U pravu ste, ezan čisti nečistu ljudsku dušu

Preporučujemo

-(Ne)ispričavam se, ne mogu reći za vašu stranku: „Naša stranka“ jer mi je to „bezobrazno ispiranje mozga“. Nemam vremena da izračunam koliko puta se dnevno, od sabaha do akšama, ponovi ime „Naša stranka“ na bosanskim radijima i televizijama, ali onako ovlaš mogu reći da se to ponavlja ne pet puta, već sto i pet puta. Nije li to pravo „bezobrazno ispiranje mozga“?- napisao je dr. Mustafe ef. Cerića, bivši reisu-l-uleme u BiH povodom teksta zastupnice Naše stranke Milomirke Melank o ezanu koji se pojavio u medijima.

Status prenosimo u cjelosti:

– MILOMIRKA MILA MELANK IZ „NJIHOVE STRANKE“ IMA PRAVO:

“EZAN ČISTI NEČISTU LJUDSKU DUŠU”

Nije poslanica „Njihove stranke“ Milomirka Mila Melank pogriješila.

Otvori link ovdje:

https://saff.ba/email-zastupnice-nase-stranke-ezan-je-bezobrazno-ispiranje-mozga/

Ezan pet puta dnevno sa munara bosanskih džamija pere nečistu ljudsku dušu, prosvjetljava zamračeni ljudski um i odmara umorno ljudsko tijelo.

Ništa manje i ništa više od jutarnjeg cvrkuta ptica u prirodi, prirodni jutarnji glas ezana je slatki zvuk za umornu ljudsku dušu kad zelena mehka trava blista, kad cvijeće upija rosu.

Naravno, za onoga koji ima istančan sluh za zvuk klavira i jecaj flaute ezan je isto što i cvrkut ptica u prirodi, kojeg izbezumljeni neprirodni čovjek sve više traži u zagađenoj prirodi.

Ali, prirodni zvučni pejzaži su u proljeće sve tiši i manje raznoliki, što utječe na ljudsko zdravlje i raspoloženje.

Zato nekim anketarima umjetnice Milomirke smeta bosanski ezan jer im cvrkut bosanskih ptica ništa ne znači, cvrkut koji hvali i slavi Jednoga Boga, Allaha, na sličan ili isti način kao što Ga hvali i slavi bosanski mujezin bosanskim glasom sa bosanskih munara.

Samo što drugarica Milomirka ne može to da shvati zato što je bilo među njezinim izabranim anketarima ljudi koji imaju uši, ali ne čuju; imaju oči, ali ne vide; imaju um, ali ne razumiju.

Tačno je, drugarice Milomirka: ezan se u Bosni čuje 1.825 puta godišnje što u šestovjekovnoj povijesti islama u Bosni predstavlja milijardu puta – ništa više i ništa manje od milijarde cvrkuta bosanskih ptica, koje hvale i slava Jednog Boga: „Allah je najveći“ („Allahu Akber“) i za ptice i za ljude… i za sve stvorenu u nepreglednom Kozmosu.

No, umjetnice Milomirka, ja vas i vaše izabrane anketare razumijem ne zato što ste član „Njihove stranke“.

(Ne)ispričavam se, ne mogu reći za vašu stranku: „Naša stranka“ jer mi je to „bezobrazno ispiranje mozga“.

Nemam vremena da izračunam koliko puta se dnevno, od sabaha do akšama, ponovi ime „Naša stranka“ na bosanskim radijima i televizijama, ali onako ovlaš mogu reći da se to ponavlja ne pet puta, već sto i pet puta. Nije li to pravo „bezobrazno ispiranje mozga“?

Nisam umjetnik da bih skupljao stavove o „Vašoj stranci“ koji „bi trebali biti korišteni u cilju kreacije jednog performansa”, ali jesam bosanski insan koji shvaća da vama u Bosni, drugarice Milomirka, treba mržnja prema bosanskom ezanu za umjetničku inspiraciju, koju ste, eto, dobili od svojih izabranih anketara tako što su ocijenili da je ezan u Bosni „bezobrazno ispiranje mozga“.

Koliko mi je poznato, to je vaše intelektualno i umjetničko otkriće, na što treba da dobijte pravo vlasništva.

Nije sarkastično, već onako bratski sam vam, drugarice Milomirka, zahvalan što ste mi olakšali šta da kažem mojim pratiocima za koju političku stranku treba da glasaju na predstojećim izborima u oktobru.

Treba da glasaju za one, kojima je bosanski ezan najljepši jecaj flaute!

Na kraju imam jednu molbu na vas. Molim vas drugarice Milomirka, pozovite me na vaš kreativni umjetnički performans, kojeg ćete napraviti na temelju vaše ankete o bosanskom ezanu, kao cvrkutu bosanskih ptica, koje bezobrazno ispiru mozak čak i onima koji mozga ni nemaju.

Allahu Akbar! Allah je najveći!- napisao je Cerić.

Najnovije

Zara nakon poziva na bojkot obrisala fotografije koje aludiraju na genocid u Gazi

Nakon što je španski brend Zara objavio fotografije svoje najnovije kolekcije, na sebe je navukao bijes javnosti širom svijete,...