Ćiro Blažević: Rak je otišao na sve kosti i na jetru

Preporučujemo

Trener svih trenera Miroslav Ćiro Blažević (87) nedavno je sa sinom prošetao centrom Zagreba. Šetao je od Trga Bana Jelačića sve do Dolca, a zabrinuti prolaznici srdačno su mu prilazili.

Mnoge je zabrinuo njegov izgled. Čovjek je u godinama, sve stoji, ali nešto je djelovalo drugačije nego inače.

– Ja sam ti tako bolestan… Tako mi je teško. Ova je**** bolest cijelog me zaokupirala. Mučim se, patim se. Velike bolove imam, tako, eto – rekao je Ćiro za story.hr, pa nastavio:

– Noge me ne drže više od silne vode, idem na infuziju… Situacija je teška, eto, da budem iskren. Vrlo, vrlo teška… Rak mi je otišao na sve kosti, i na najgore i najopasnije mjesto – jetru. I uništava sve polako i sigurno, i tako – dodao je nekadašnji selektor Zmajeva.

Stanje legendarnog stručnjaka ne ide na bolje, ali uskoro mu se bliži rođendan pa će barem nakratko zaboraviti na sve brige. Blažević će za pet dana proslaviti 88. rođendan.

U decembru je bio u Baselu, gdje je bio u bolnici, potom je bio u KBC-u Rebro u Zagrebu, a trenutno je na kućnoj njezi. Njegovo zdravstveno stanje daleko je od idealnog, ali dok je snage i volje bit će sve u redu.

Krajem prošle godine Ćiro je primio nagradu za doprinos razvoju sportske kulture i društva tolerancije – Valdimir Beara.

– Bojim se da je ovo zadnja nagrada koju ću dobiti u životu. Bojim se da je ovo i moj posljednji govor koji ću održati pred ovako eminentnim skupom. Moj kraj se bliži. Ipak, skupio sam snage doći ovamo jer ovo je velika nagrada. Vladimir Beara bio je moj idol, divio sam mu se, bio sretan kad sam ga upoznao i stisnuo ruku. Bio je najveći golman ikad na ovim prostorim – rekao je tada Ćiro.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...