Član zeničkog ogranka NiP-a Sergej Milešić podržava negatora genocida Handkea

Preporučujemo

Kao što smo i naveli u našem postamentu, Deblokada će posvetiti pažnju manje poznatim autorima i svim objavama koje nisu u fokusu mainstream medija. Facebook grupa ‘Čaršija Zenica’, iako očigledno teška opozicija gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, objavila je bitna saznanja. Provjerili su podatke o tri novoimenovana člana Nadzornog odbora JP RTV Zenica.

Sergeja Milešića je u Nadzorni odbor postavio lično Kasumović 21. januara. Zanimljivo je da je Milešić član zeničkog ogranka Naroda i pravde Elmedina Konakovića. Očigledno je imenovanje Milešića realizacija političke saradnje Kasumovića i Konakovića koju su posljednji put utvrdili sastankom 1. novembra 2019.

- -

Milešić je vatreni navijač Crvene zvezde i član navijačke grupe Delije koji skandiraju u čast Ratku Mladiću i slave neustavni dan RS. Milešić otvoreno glorificira negatora genocida u Srebrenici Petera Handkea, dobitnika Nobelove nagrade 2019. Osim toga, Milešić je zagovornik paradržave Republike Srpske Krajine. Fan je i četničkog vojvode Bore Čorbe. Sve ovo je vidljivo na njegovom Facebook profilu.

Nakon što je Konaković rekao da su Srbi etnički očišćeni iz Sarajeva, da je genocid izvršen i nad Srbima i Hrvatima i da iz njegove stranke povikuju, kao i Dragan Čović, da su Hrvati ugroženi od Bošnjaka, možda je i Milešiću mjesto uz Konakovića. Zabrinjava mogućnost da preko Kasumovića ovaj član Naroda i pravde počne propagirati svoje stavove sa velikosrpskim predznakom i na RTV Zenica.

DEBLOKADA.COM

Najnovije

Maloljetnik koji se sinoć utopio u Jablaničkom jezeru je državljanin Saudijske Arabije, bio s porodicom na odmoru

Maloljetnik, koji se jučer utopio na Jablaničkom jezeru, državljanin je Saudijske Arabije, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog...