Članovi Predsjedništva BiH dočekali Junckera i Hahna

Preporučujemo

Dragan Čović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i članovi Predsjedništva Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović primili su Jean-Claudea Junckera i Johannesa Hahna u zgradi Predsjedništva BiH, piše N1.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović oglasio se na Twitteru uoči dolaska visoke delegacije Evropske unije u BiH.”Danas je veliki dan za moju zemlju BiH. Čekam naše evropske prijatelje kako bismo im predali odgovore na Upitnik. Zajedno za evropsku BiH”, napisao je Čović Predsjedniku Evropske komisije Junckeru i komesaru za proširenje Hahnu pridružit će se i Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku.

“Govorim mladima građanima u BiH: vi ste budućnost ove zemlje i vaša budućnost je u EU. Vaši politčari moraju odgovoriti vašim težnjama. Posjeta predsjednika Evropske komisije Jean-Claudea Junckera je dokaz ovog evropskog puta”, napisao je Hahn na Twitteru.Visokim dužnosnicima EU danas će najviši dužnosnici BiH uručiti odgovore na Upitnik Evropske komisije koje su primili 9. decembra 2016. godine. Bosna i Hercegovina odgovorila je na 3.242 pitanja Evropske komisije. Postignut je puni konsenzus za oko 94 posto odgovora.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...