Čolpa: Bojkot HDZ-a i HDZ 1990 uvod u insitucionalno nasilje

Preporučujemo

Predsjednik Građanskog saveza (GS) Nihad Čolpa ocijenio je danas napuštanje Parlamenta FBIH od strane zastupnika HDZ-a i HDZ-a 1990 kao uvod u institucionalno nasilje koje planiraju nakon izbora.

Obzirom da su iz HNS-a, organizacije za rušenje ustavnog poretka BiH, kojeg čine i HDZ i HDZ 1990, najavili da se neće pojavljivati na sjednicama, vrlo je jasno da je ta organizacija krenula putem revitalizacije zločinačke paradržave tzv. Herceg Bosne.

Čolpa smatra da predstavnike HDZ-a i HDZ-a 1990 uopće ne treba pozivati da se vrate u Parlament Federacije. Umjesto molbi koje im iz Kluba SDA upućuju, poručujemo vlastima Federacije da se dobro pripreme za suzbijanje pokušaja državnog udara koji je već demonstriran blokadom na Ivan sedlu.

“Također, treba imati na umu da će zvanični Zagreb u potpunosti stati iza Čovićevog Plana B, te shodno tome na vrijeme pridobiti zapadne saveznike za gušenje organizovane antidržavne pobune koja se sprema van svake sumnje”, rekao je Čolpa.

Predsjednik GS-a naveo je da je dobro što su konačno raspršene sve iluzije o ulozi HDZ 1990 koji je potpuno saglasan sa svim Čovićevim zamislima, a što sarajevskoj javnosti, kako je naveo, još uvijek nije jasno.

“Oni koji se predstavljaju za alternativu Čoviću jedino se bore za aktivniju ulogu u rušenju ustavnog poretka BiH”, zaključio je Čolpa.

(Index.ba)

Najnovije

Apel Crvenog križa: Ukoliko ste u mogućnosti donirajte ove stvari za Tursku

Društvo Crvenog krsta/križa BiH s obzirom na mandat i ulogu Međunarodnog Pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca gdje sva...