Čović iz Stoca prijeti krizama i blokadama ako Komšić bude izabran

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović održao je sinoć predizborni skup u Stocu. Imeđu ostalog, govorio je i o predstojećim izborima u kontekstu izbora člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.

“Strateški interes Hrvatske je Bosna i Hercegovina sa tisućama kilometara zajedničke, danas europske granice koju kao legitimni predstavnici trebamo štititi i kroz zajedničke projekte”, kazao je Čović te se posebno  obratio i pozvao mlade da na listama prepoznaju svoje predstavnike  i odazovu se na izbore pohvalivši i odlično organiziranu Mladež HDZ-a BiH.

- -

“Duboko vjerujem da ono što govorim ovdje, da se čulo i u Sarajevu i u Banja Luci ali i u Bruxellesu i Washingtonu. Svi  su svjesni da se mora osigurati legitimitet izbora predstavnika konstitutivnih naroda iako nismo promijenili Izborni zakon. Neki su mislili da će zaustavljajući te aktivnosti stvoriti ambijent ponovno za našu nesigurnost. Poručujem, od toga nema ništa! Dobit ćemo ovu bitku kroz zajedničko organiziranje kako bismo ostali politički narod jer bez hrvatskog naroda ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine”, poručio je predsjednik HDZ-a u Stocu.

“Oni koji kalkuliraju da ima smisla i ovoga puta izabrati dva člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima moraju biti svjesni da će time zaustaviti sve projekte u BiH i izazvati krizu koja nikome neće donijeti ništa dobro. Još jednom pružamo ruku Bošnjacima da gradimo projekte zajedno i puno brže i u Stocu. Ukoliko neće, mi opet idemo naprijed”, kazao je Čović te poručio kako zajedno članovi  Predsjedništva stranke, ali i nositelji vlasti sa svih razina  na čelu s njim mogu ponosno stati pred svakako premda neke stvari nisu završene jer postoje ograničenja u kapacitetima koje imaju.

(Index.ba)

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...