Čović o ostavci direktora Elektroprivrede HZHB: Slično će biti u Elektroprijenosu BiH i HT Eronetu

Preporučujemo

Nakon što su svi direktori Elektroprivrede HZHB sa sjedištem u Mostaru podnijeli kolektivnu ostavku, lider HDZ-a i HNS BiH Dragan Čović je za Klix.ba kazao da se radi o podmlatku kadrova te najavio sličan scenarij i u Elektroprijenosu BiH i HT-u Eronet.

Čović nam kaže da ostavka nije iznenađujuća, nego već očekivana.

“Ako ste je pročitali onda ste vidjeli da je to plod razumijevanja, da upravo pri kraju mandata ove grupacije menadžera na čelu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne žele dati šansu novim ljudima koji mogu nastaviti ono što je započeto u jednom novom energetskom ali i svakom drugom ambijentu”, kazao nam je Čović.

Naglasio je da se bezbroj promjena dešava u energetskom sektoru i da su ograničenja postavljena u vrlo jasnim standardima na nivou Evropske unije, o čemu je kako ističe, pričao zadnjih pola godine.

“Slično nešto će se desiti u Elektroprijenosu BiH, slično će se desiti ovih dana i u HT Eronetu Bosne i Hercegovine, ali sve za dobro. Ne da bi se neko na bilo koji način doživio ugroženim, nego da damo šansu novim ljudima, kao što smo su Vladi Federacije predložili nova imena, kao što smo u Vijeću ministara dali nova imena, kao što ćemo u Vladi ovog kantona (HNK) jednostavno dati jednu novu poruku. To je politika koju predvodi Hrvatska demokratska zajednica i Hrvatski narodni sabor i s time ćemo nastaviti dalje”, rekao je Čović za Klix.ba.

Ističe da je ostavka direktora Elektroprivrede HZHB dogovorena ranije i da je taj čin sada samo formaliziran.

“Da odmah raščistimo to. Ona je dogovorna kao koncept pravnog rješenja problema i nadam se da ćemo brzo izaći iz ovoga na način da ćemo imati imenovane vršitelja dužnosti, raspisane natječaje i sve ono što slijedi kad su ovakve situacije u pitanju. Znači nešto što je očekivano bilo, dogovarano proteklih mjeseci, a ovo je samo jedan formalno-pravni čin”, objasnio nam je lider HDZ i HNS-a nakon jučerašnje svečanosti obilježavanja 31. godišnjice HVO-a u Mostaru.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...