Čović u Kupresu: Do kraja godine riješit ćemo “legitimno predstavljanje Hrvata”

preporučujemo

 

 

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović proglašen je u subotu na svečanoj sjednici kupreškog Općinskog vijeća prilikom obilježavanja Dana općine, počasnim građaninom Kupresa.

Obraćajući se prisutnima, Čović se zahvalio na priznanju, svima čestitao Dan općine Kupres te poseban pozdrav uputio svima koji su došli iz drugih sredina, kao prijatelji Kupresa.

 

– Držimo se svi zajedno i onda vjerujmo da će u Kupresu svake godine biti novi projekti te da ćemo se moći veseliti svakoj novoj godišnjici – poručio je Čović.

 

Naglasio je kako je ispred njega još jedan poseban zadatak – do kraja godine posvetiti se dugo pripremanoj priči oko osiguranja ravnopravnosti Hrvata i njegovom legitimnom predstavljanju u institucijama vlasti na svim nivoima u BiH. Izrazio je uvjerenje da će se to završiti u narednih par mjeseci.

 

– Drugi, jednako važan, možda još važniji zadatak je koordinacija koju usuglašavamo s Vladom RH, otprilike to je danas dvanaest ministarstava Vlade RH sa sličnim institucijama koje u skladu s našim ustavnim ovlastima imamo od općinskog do državnog nivoa, kako bi osigurali da mnogo izraženija sredstva i pomoć Vlade RH bude prepoznata u područjima BiH gdje živi naš narod. Vjerujemo da ćemo do kraja ovog mjeseca imati taj prvi sastav te koordinacije, kako bi se do kraja uključili u sve projekte EU koji preko Vlade RH osmišljamo da budu realizirani ovdje u BiH i Kupresu – kazao je predsjednik HDZ-a BiH.

 

 

Najnovije

Otkriveno kako je Hadžiahmetović “pomagao” ViK-u: Kandidati NiP-a zaposleni, pripale im visoke plaće

Koncem jula ove godine sa pozicije direktorice KJKP Vodovod i kanalizacija (ViK) Sarajevo smijenjena je Aida Pendek. Bivša direktorica Pendek...