CRNA GORA: Novorođenče rođeno carskim rezom preminulo na putu ka Kliničkom centru

Preporučujemo

Na putu iz Berana ka Kliničkom centru u Podgorici, juče je u ambulantnim kolima preminulo tek rođeno dijete, potvrdio je Dnevnim novinama direktor Opšte bolnice Berane dr Budimir Dabetić.

Kako je kazao, beba je rođena carskim rezom, bila je lošeg opšteg stanja, te je upućena na neonatologiju u Kliničkom centru Crne Gore.

- -

“Dijete je upućeno prema Podgorici u pratnji anesteziologa i pedijatra. Nažalost, uslijed lošeg stanja došlo je do smrti na ulazu u Kolašin. Dijete je odvezeno u prvu ustanovu. Slučaj je poznat policiji i Tužilaštvu. Izjavu su dali svi koji su bili tu i koji su radili na porođaju. Uz svu medicinsku dokumentaciju dijete je poslato na obdukciju”, kazao je Dabetić.

Uzrok smrti još nije poznat, a Viši državni tužilac u Bijelom Polju Hasan Lukač je DN kazao da je naložio obdukciju dječaka, a zbog ovog slučaja je pokrenut i postupak.

“Upoznati smo o smrti bebe. Predmet je formiran, naloženo je da se izvrši obdukcija i čeka se obdukcioni nalaz. Kada se utvrdi uzrok smrti odredićemo dalji tok istrage”, kazao je Lukač.

Najnovije

Delegacija EU poručila vlastima BiH: Najvažniji zakoni još nisu usvojeni

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini oglasila se na mreži X gdje su istaknuli da je bilo pozitivnih...