Crnadak u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Alžiru

Preporučujemo

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Alžiru gdje se prvog dana posjete, 27. maja, sastao s ministrom vanjskih poslova Alžira Abdelkaderom Messahelom.

Ministar Crnadak i ministar Messahel razgovarali su o unapređenju odnosa BiH i Alžira, s posebnim naglaskom na oblast ekonomije, imajući u vidu značajne potencijale u sektorima energetike, rudarstva, namjenske industrije i poljoprivrede. Ministri su zajednički konstatirali da je potrebno unaprijediti ekonomske odnose između BiH i Alžira, te je dogovoreno da se početkom 2019. godine u BiH održi 2. investicijska konferencija BiH – Alžir, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVP BiH).

Na 2. investicijskoj konferenciji BiH – Alžir će sudjelovati veliki broj gospodarstvenika iz Alžira, a Konferencija bi bila sastavni dio uzvratne posjete ministra vanjskih poslova Alžira Abdelkadera Messahela BiH. Također je dogovoreno da se u organizaciju posjete uključi Vanjskotrgovinska komora BiH, gospodarske komore Republike Srpske i Federacije BiH, kao i brojni gospodarstvenici iz BiH.

Ministar Crnadak i ministar Messahel razgovarali su i o mogućnostima potpisivanja sporazuma iz oblasti investicija, zdravstva, turizma te readmisije.

Najnovije

Armin Berberović priznao krivicu na ročištu za određivanje pritvora

Večeras je održano ročište za određivanje pritvora Arminu Berberoviću koji je u petak u Sarajevu u saobraćajnoj nesreći ubio...