Crnadak u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Alžiru

preporučujemo

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Alžiru gdje se prvog dana posjete, 27. maja, sastao s ministrom vanjskih poslova Alžira Abdelkaderom Messahelom.

Ministar Crnadak i ministar Messahel razgovarali su o unapređenju odnosa BiH i Alžira, s posebnim naglaskom na oblast ekonomije, imajući u vidu značajne potencijale u sektorima energetike, rudarstva, namjenske industrije i poljoprivrede. Ministri su zajednički konstatirali da je potrebno unaprijediti ekonomske odnose između BiH i Alžira, te je dogovoreno da se početkom 2019. godine u BiH održi 2. investicijska konferencija BiH – Alžir, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH (MVP BiH).

Na 2. investicijskoj konferenciji BiH – Alžir će sudjelovati veliki broj gospodarstvenika iz Alžira, a Konferencija bi bila sastavni dio uzvratne posjete ministra vanjskih poslova Alžira Abdelkadera Messahela BiH. Također je dogovoreno da se u organizaciju posjete uključi Vanjskotrgovinska komora BiH, gospodarske komore Republike Srpske i Federacije BiH, kao i brojni gospodarstvenici iz BiH.

Ministar Crnadak i ministar Messahel razgovarali su i o mogućnostima potpisivanja sporazuma iz oblasti investicija, zdravstva, turizma te readmisije.

Najnovije

Tijesna utrka za načelnika Ustikoline: U vodstvu Mujo Sofradžija, slijede Arnaut i Borović

Mujo Sofradžija, nezavisni kandidat kojem je podršku dala Narod i pravda prema prvim nezvaničnim rezultatima ima najviše glasova na...