Međunarodna univerzalna špedicija prošle godine prevezla 300.000 tona roba

Preporučujemo

Rail Cargo Logistics – BH d.o.o., međunarodna univerzalna špedicija i vodeći logističar u segmentu pružanja outsourcing logističkih usluga u BiH, prošle 2017. godine je za svoje klijente prevezao 300.000 tona tona različitih roba što predstavlja povećanje od 10 % u odnosu na 2016. godinu. Razlog za ovo povećanje je konkurentska prednost koja se ogleda u kompletnom outsourcing servisu, digitaliziranom procesu upravljanja logistikom, kao i savremeno opremljenom logističkom centru, navodi se u saopćenju za javnost kompanije Rail Cargo Logistics – BH d.o.o.

Trend povećanja obima usluga logistike se nastavlja i u ovoj godini, tako da je kompanija u prvom kvartalu 2018. prevezla 20% više različitih roba u odnosu na isti period lani.

- -

«Prošla 2017.godina je bila do sada naša najuspješnija poslovna godina. Prednosti outsourcing-a u kojem smo se specijalizirali, su u tome što stručnjaci za logistiku vode poslove, a klijentima se otvara prostor da se posvete isključivo prodaji vlastite robe na tržištu. Ova usluga uključuje optimalno skladištenje, smještaj u carinsko skladište i sukcesivno carinjenje, utovar i istovar, usluge kvalitativne i kvantitativne kontrole, sortiranje i obradu oštećenih pošiljki, izradu i lijepljenje deklaracija, umetanje uputa u pakovanja, prepakivanje, itd. Osim takvih skladišnih poslova uključeno je i vođenje robnog knjigovodstva, obavljanje inventura, distribucije robe, špediterskih usluga i međunarodnog transporta, tj. sva logistika potrebna da se neki proizvod stručno uskladišti ili dopremi krajnjem kupcu. Usluge skladišne logistike pružaju se uz korištenje moderne aplikacije Warehouse Management Software, koju smo razvili vlastitim snagama prema potrebama naših klijenata. Roba se elektronski prima, obrađuje, smješta na unaprijed određene lokacije i priprema za otpremu. Sve su to konkurentske prednosti koje ulijevaju sigurnost i povjerenje našim klijentima, a nas stavljaju u poziciju lidera na tržištu», izjavio je generalni direktor kompanije Hamed Šivšić.

Rail Cargo Logistics – BH pruža usluge za poznate domaće i svjetske kompanije kao što su Comtrade, Coca Cola, Velux, Tondach, SIKA, Orbico, Arcelor Mittal, Sisecam Soda Lukavac, Heidelberger Zement, DM, itd. Od zanimljivih projekata izdvajaju se rekonstrukcije željezničkih pruga na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine kroz ugovor sa austrijskom firmom Swietelsky, a ogledao se u višegodišnjem pružanju usluga privremenog uvoza i izvoz mašina, željeznički i kamionski prijevoz, te carinjenje građevinskog materijala kao što su šine, pragovi, itd. Slične usluge pružane su i za projekat izgradnje autoputa na koridoru Vc, za kompanije Cengiz i STRABAG.

Logistički centar u Sarajevu otvoren je 2007. godine. Objekat raspolaže carinskim skladištem tipa „A”. Logistički centar raposlaže površinom od 12.000 m2, od čega su 4.500 m2 visokoregalni kapaciteti sa 6.300 paletnih mjesta, a 7.500 m2 je otvoreno skladište. Primanje i otpremanje robe vrši se preko modernih utovarno – istovarnih rampi, objekat i roba je obezbjeđena uz 24-satni video nadzor i fizičko obezbjedjenje, kao i osiguranje protiv svih rizika. Centar posjeduje i carinsko skladište od 500 m2 na teretnoj željezničkoj stanici sa željezničkim kolosijekom, mehanizacijom za pretovar kontejnera.

Rail Cargo Logistics – BH d.o.o. posluje u sastavu ÖBB Holding AG (Austrijske državne željeznice). Na tržištu Bosne i Hercegovine su prvi i vodeći logističar u segmentu pružanja outsourcing logističkih usluga, kao i jedan od lidera u segmentu željezničkog, cestovnog, avio i pomorskog transporta. Rail Cargo Logistics – BH d.o.o. osnovan je 2000. godine kao međunarodna špedicija, a iste godine je uveden Sistem upravljanja kvalitetom. Danas kompanija posjeduje certifikate za kvalitet ISO 9001:2008, za zaštitu okoliša ISO 14001 : 2004, te zaštitu zdravlja OHSAS 18001 : 2007, što dovoljno govori koliko je ova kompanija posvećena ispunjavanju interesa svojih zaposlenika, klijenata i društva u cjelini.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...