Čuvaj se, stiže Pfizer tuš: Urnebesna odbrana Austrijanaca od vakcine

preporučujemo

Hiljade protivnika obavezne vakcinacije i lockdowna okupilo se sinoć na ulicama Beča, ali i ostalih gradova širom Austrije. Osim parola na kojima je pisalo “Sloboda” i uzvika protiv kancelara Aleksandra Šalenberga, među antivakserima vladao je veliki strah. Kada su austrijske vlasti odlučile da pošalju helikoptere da nadlijeću grad radi kontrole situacije, među okupljenima se raširila bojazan da letelice ispuštaju vakcinu, i to Pfizer, te da je to zlokoban način na koji vlasti pokušavaju da ih vakcinišu, uprkos snažnom protivljenju.

Slike protesta u Austriji juče su obišle svijet. Veliki broj građana našao se na ulicama, sve zbog odluke austrijskih vlasti da od ponedeljka uvedu karantin i za vakcinisane, kao i obaveznu vakcinaciju od februara naredne godine.

Nasilje i strah širili su se austrijskom prijestolnicom, a kako se ispostavilo, protestanti su imali dodatne probleme.

Naime, u antivakserskim grupama na društvenim mrežama proširila se informacija da helikopteri vakcinišu ljude Pfizer vakcinom. Podmukli plan, kako smatraju oni, osmislio je kancelar Aleksandar Šalenberg.

Vijest koja je verovatno osmišljena kao satira ubrzo je pronašla put do ušiju mnogih zakletih protivnika vakcinacije.

„Priča se da će tečni Pfizer uskoro biti distribuiran među demonstrantima“, napisao je jedan pripadnik viber grupe, prenosi Heute.at.

„Na udaljenom parkingu istočno od Beča, pored Bajontek kombija su viđeni policijski vodeni topovi  Razmenjuju suzavac za vakcinu! Zaštitite se!“, upozorio je drugi.

Da situacija bude još gora, na ulicama Beča primećeni su ljudi koji na glavi nose kape napravljene od aluminijumske folije, kako bi izbegli „Pfizer tuš“.

Pročitajte:  Više od 100 hiljada demonstranata: U Bruxellesu održani veliki protesti i neredi protiv novih korona mjera EU, lete baklje i suzavci

Obzirom na to da karantin za vakcinisane na snagu stupa sutra, i večeras se širom Austrije očekuju brojni protesti.

 

 

Najnovije

SAD mobilizirale 8.500 vojnika zbog krize u Ukrajini

Sjedinjene Američke Države mobilizirale su 8.500 vojnika za pružanje podrške u slučaju aktiviranja snaga za odgovor NATO-a na neočekivane...