Čuvari po hladnom vremenu ne štite mural zločinca Mladića

preporučujemo

Od bacanja jaja na mural i brutalnog privođenja aktivistkinja za ljudska prava Aide Ćorović i Jelene Jaćimović prekosutra se navršava mjesec dana.

Otakao je počelo hladno vrijeme, mural posvećen zločincu Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici u Beogradu, nema ko od desničara da “brani” i “čuva”, kao što je to bio slučaj u prethodnom periodu.

U ćošku pored murala nekadašnjem komandantu Vojske Republike Srpske (VRS) i osuđenom ratnom zločincu danas su novinari Danas.rs zatekli stare stolice spakovane jedna na drugu.

Čini se da „čuvanje“ murala čeka neko ljepše vrijeme.

Srpske zastave su ostale da „vijore“, jedna pored murala, druga na saobraćajnom znaku preko puta.

Od bacanja jaja na mural i brutalnog privođenja aktivistkinja za ljudska prava Aide Ćorović i Jelene Jaćimović prekosutra se navršava mjesec dana.

Priveli su ih navodno policajci u civilu, koji se tom prilikom nisu identifikovali kao službena lica, pri čemu su upotrijebili prekomjernu fizičku silu.

Dan nakon privođenja Jaćimović i Ćorović, Đorđo Žujović iz Socijademokratske partije Srbije Rasima Ljajića, bacio je bijelu farbu na mural, ali su je nepoznate osobe istog dana skinule.

Neko je potom bacio i crnu farbu na mural, ali je i ona brzo skinuta.

Nakon skupa “Mural mora pasti” koji je održan 13. novembra, dvojica nepoznatih muškaraca oteli su od Žena u crnom transparent “Nikada nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici” i zapalili ga.

Napadnute su najprije prostorije Inicijative mladih za ljudska prava, a potom i Žena u crnom, piše Slobodna Bosna.

Pročitajte:  Išaran mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću u Novom Sadu

Najnovije

BiH među tri najgore zemlje u Europi po Indeksu percepcije korupcije za 2021.

Po ovogodišnjem Indeksu percepcije korupcije (Corruption Perception Index – CPI) Bosna i Hercegovina zauzela je treće najgore mjesto u...