Mijatović: Dodik nije svjestan da je Republika Srpska jedan od dva entiteta u BiH, a ne njegova ćaćevina

preporučujemo

Više je nego očigledno da se Milorad Dodik preigrao i da nije svjestan da je Republika Srpska jedan od dva entiteta u okviru države Bosne i Hercegovine, a ne njegova ćaćevina, poručio je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, komentirajući situaciju u kojoj MMF traži hitnu sjednicu Fisklanog vijeća.

“Takođe Milorad Dodik očigledno nije svjestan da postoje i međunarodne obaveze i međunarodno pravo, te da aranžman sa MMF-om nije još jedan namješteni tender za njegove režimske firme. Tegeltija, inača najgori predsjedavajući Savjeta Ministara u istoriji BiH je zakazao u panici sjednicu Fiskalnog Saveta za petak 10.12.2021. jer je MMF jasan, vratite dugove, a zna Tegeltija da u budžetu RS-a nema ni za redovno finansiranje.

Pozdravljam ovakvu odluku MMF-a, a nadam se da su i oni naučili lekciju da se pregovara sa institucijama BiH, a ne etnonacionalnim vođama kartela po kafanama”, kazao je Mijatović.

Pročitajte:  Mijatović poručio: Završen Dodikov cirkus, obožavaoci režima mogu se vratiti gledanju Zadruge

Najnovije

BiH među tri najgore zemlje u Europi po Indeksu percepcije korupcije za 2021.

Po ovogodišnjem Indeksu percepcije korupcije (Corruption Perception Index – CPI) Bosna i Hercegovina zauzela je treće najgore mjesto u...