Cvijanović o kolegi iz Predsjedništva BiH: Prođe još jedan BiH voz pogrešnom stanicom

Preporučujemo

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da “istupi Denisa Bećirovića samo dokazuju da većina političara iz reda bošnjačkog naroda nije uopšte sposobna za dijalog između naroda, već misle da jedino treba hodati po svijetu i kukumakati”.

Na pitanje Srne da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da bi i EU i SAD morali biti odlučniji kada je riječ o BiH, te “da je bolje sankcionisati pojedine destruktivne političare nego dozvoliti da cvjeta kriminal i da se ugrožava Dejtonski sporazum”, Cvijanović je rekla da nije ni čudo što malo ko u Republici Srpskoj vjeruje da je sa ljudima iz političkog Sarajeva moguće graditi partnerstvo.

– Čast izuzecima koji nastoje napraviti neki bolji ambijent, ali što se tiče Bećirovića, dok se on izopravdava pred SDA, pa onda pred svojom dijasporom u SAD, iskuka u Washingtonu i Bruxellesu, stigne do bajke o odbrani za koju je, inače, potreban konsenzus, pa tako džaba obećava koješta, prođe još jedan BiH voz pogrešnom stanicom”, ukazala je Cvijanović, prenosi ATV.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...