Da li je na pomolu diplomatski rat: Ministar odbrane Hrvatske nije dobrodošao u Srbiju

preporučujemo

Vlada Srbije odlučila je da hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević ubuduće neće biti dobrodošao u Srbiju.

Vlada je takvu odluku donijela kao odgovor na notu hrvatskog MVEP-a o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u ovu državu.

“Vlada Srbije smatra da su ovakvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusjedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrijednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi”, navodi se u vladinom saopštenju.

Navodi se da Vlada Srbija ostaje oprijedeljena za izgradnju dobrosusjedskih odnosa sa Republikom Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprinijeti narušavanju odnosa sa susjedima. Takođe, dodaje se da Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrijednosti, u interesu svih građana Srbije i regiona, piše b92.

Podsjetimo, 21. aprila je iz Zagreba saopšteno da srpski ministar vojni Aleksandar Vulin nije dobrodošao u Hrvatsku. Hrvatski mediji navode da postoji mogućnost da nakon recipročnih mjera Srbije, Hrvatska “povuče ambasadora iz Beograda” što bi bila najveća kriza u odnosima između dvije zemlje od završetka ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

Najnovije

Lavić i Zornić: Blokadu institucija je započeo HDZ! O državi pregovarati isključivo u Sarajevu, a ne u Neumu i kafanama

Gostujući na Hayat TV profesor Senadin Lavić govoreći o izbornim reformama i pregovorima koji traju, a u kontekstu neprovođenja...