Da li je ovo najstariji čovjek na svijetu? Ima 121 godinu, svako jutro se budi u pola šest i hrani životinje

Preporučujemo

Manuel Garcia Hernandez je Meksikanac koji ima 121 godinu, svako jutro ustaje u pola šest i počinje dan sa smoothijem od banane i jabuke, a uz njih često jede i žitarice i jaja. Zatim ide nahraniti svoje kokoške.

Njegova tajna dugog života je – dobar san, rano ustajanje, zdrava hrana sa vitaminima i -posao.

“Sretan sam, mada se osjećam umorno. Trudim se, jer uz ležanje u krevetu ili sjedenje u stolici cijeli dan, sigurno bih se razbolio”, kaže Hernandez.

Objašnjava da se osjeća kao da mu je 80 godina.

Rođen je 24. decembra 1896. godine, kako piše i u njegovom rodnom listu i, prema tome, mogao bi biti najstariji čovjek na svijetu.

Nikada nije postao dijelom Guinnessa, ali, prema dokumentima, osam godina je stariji od najstarijeg čovjeka na svijetu – Japanca Masazo Nonaka koji je rođen 25. jula 1905. godine.

Njegov vid osjetljiv je na sunce, što blokira sunčanim naočalama. Inače, njegovo zdravlje je na zavidnom nivou – iznenađujuće je brz, njegov vid je dobar uprkos operacijama i um mu je oštar, kako piše dailymail.

(I.S.)

 

 

 

 

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...