- Advertisement -

Da li je slovačkog novinara ubio šef antikoruptivne agencije?

Preporučujemo

Direktor antikoruptivne agencije NAKA Róbert Krajmer viđen je na mjestu zločina samo nekoliko sati nakon nestanka žrtve. Žrtva je ubijeni slovački novinar Jan Kuciak te njegova zaručnica Martina Kušnírová.

Kako piše portal aktuality.sk. gdje je ovaj novinar i radio, iz sjedišta policije rekli su kako je direktor NAKA jedinice bio na mjesto zločina 10 sati saznajja o ubistvu novinara da bi saznao da li postoje ili ne informacije koje su povezane sa istragom koje vodi ova jedinica.

Predstavnici policije rekli su da on čak nije bio u kući te odbijaju bilo kakve sumnje da je tu boravio zbog neprofesionalnih razloga.

Ipak, izvori kažu da je ovo bila neobična stvar jer Krajmerova jedinica ne istražuje ubistva.

Ali, to nije sve.

Ovaj portal je prije manje od godinu dana otkrio da je Krajmjerova žena povezana sa uticajnim poduzetnikom Norbert Bödörom koji je povezan sa Smer-SD.

Podređeni ovom čovjeku se bave ubistvima, on ne.

Ipak, odgovor iz policije zašto je Krajmer boravio na mjestu ubistva ovog zločinca mediji nikada nisu dobili.

Organizacija istraživačkog novinarstva OCCRP (Projekt izvještavanja o organiziranom kriminalu i korupciji) objavila je članak koji je Kučiak dovršavao u vrijeme ubojstva.

U središtu priče je bivša učesnica Miss Universe Maria Troskova koja je zaposlena kao pomoćnica slovačkom premijeru Robertu Ficu, kako piše index.hr.

Troskova je navodno prije toga osnovala firmu s Talijanom koji živi u Slovačkoj, za koju se sumnja da je povezana s mafijom ‘Ndranghetom, jednom od najmoćnijih kriminalnih organizacija na svijetu.

(I.S.)

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Bivšem ukrajinskom predsjedniku zabranjen izlazak iz zemlje

Bivšem ukrajinskom predsjedniku Petru Porošenku dvaput je zabranjeno napustiti Ukrajinu kako bi učestvovao na sastanku tijela NATO saveza u...