Damir Džumhur nakon žrijeba Davis Cupa: Gostovanje u Japanu najgori izbor, ali imamo šanse

preporučujemo

Teniska reprezentacija BiH će u play-offu za plasman u Svjetsku grupu Davis Cupa igrati sa Japanom.

Prvi reket BiH Damr Džumhur smatra da BiH nije mogla izvući težeg protivnika, posebno iz razloga što će igrati u gostima.

“Što se tiče žrijeba priželjkivali smo Švicarsku, Mađarsku, pa čak i Srbiji. Više je razloga, jedan od njih je da bi ostali u Evropi, da ne bi putovali daleko. Iskreno, najgori izbor je igrati sa Japanom ili Australijom u gostima. Igrati sa njima kod kuće je OK. No, šta je tu je. Težak žrijeb, sve zavisi od Keija Nishikorija, da li će biti spreman da igra, ali pretpostavljam da će 99 posto igrati zbog domaće publike”, rekao je Džumhur.

“Imaju i solidne i dubl igrače. Pretpostavljam da će zbog Nishikorija biti tvrda podloga. Imamo šanse, nije nemoguće da pobijedimo. Daćemo sve od sebe, prvi put igramo Play-off za Svjetsku grupu i nadamo se da ovaj put možemo napraviti nevjerovatan uspjeh kako za nas igrače, tako i za cijelu BiH”, rekao je Džumhur.

M. I.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...