Damir Džumhur u drugom kolu Australian Opena

Preporučujemo

U meču prvog kola Australian Opena, bosanskohercegovački tenis Damir Džumhur, kao 28. nosilac na turniru (prvi put u historiji na Grand Slam) igrao je meč protiv Italijana Paola Lorenzija, piše radiosarajevo.ba.

Damir Džumhur se plasirao u drugo kolo Australian Opena. Naš najbolji teniser pobijedio je Lorenzija sa 3:6, 2:6, 7:6, 6:2, 6:4, nakon što je gubio sa 0:2 u setovima.

- -

Taj meč je bio treći na rasporedu na terenu 15, nakon dva ženska singla. Planiran je bio u četiri ujutro po našem vremenu, ali je kiša koja je padala kratko u Melbournu prolongirala početak susreta.

Prvi set Džumhur – Lorenci završio je 3:6. Ključni gem u ovom setu bio je šesti, kada je Lorenzi pri rezultatu 3:2 napravio brejk. To je ujedno bila jedina brejk prilika u ovom setu za jednog od dvojice tenisera.

Džumhur je kasnije prvom gemu petog seta propustio realizirati brejk šansu. Tako mu je ostalo da servira još jednom i pobijedi u ovom meču. Džumhur je to i učinio i plasirao se u drugo kolo prvog Grand Slama u sezoni.

Tamo ga čeka bolji iz duela Borna Ćorić-John Millman.

Najnovije

Kremlj se oglasio: “Spremni smo za pregovore s Ukrajinom”

Prekinuti mirovni dogovori između Ukrajine i Rusije iz 2022. mogli bi biti temelj za nove pregovore. "No nema znakova da...