Davis Cup reprezentacija BiH: Spremni smo za Slovake

Preporučujemo

Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se za meč sa selekcijom Slovačke u okviru 2. kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa, koji se igra 6. i 7. aprila u Bratislavi.

Naši teniser Damir Džumhur, Mirza Bašić, Nerman Fatić te igrač-kapiten Tomislav Brkić odmjerit će snage sa slovačkim timom u sastavu Lukas Lacko, Andrej Martin, Martin Klizan, Jozef Kovalik i Norbert Gombos, a tu je i kapiten domaćeg tima Dominik Hrbaty.

- -

Bašić smatra da su šanse podjednake.

“Mi smo spremni i zdravstveno i igrački, a iskoristit ćemo i preostala tri dana da se što bolje pripremimo. Teren odgovara i nama i njima. Očekujemo dolazak naših navijača, čija podrška puno znači”, rekao je Bašić.

Prema novim pravilima Davis Cupa, koja se primjenjuju od ove sezone, umjesto dosadašnjeg trodnevnog, igra se u dvodnevnom formatu, pa su mečevi zakazani za petak od 16 sati i subotu od 14 sati u NTC Areni u Bratislavi, a žrijeb parova bit će obavljen u četvrtak 5.aprila. Novost je i da se igra na dva dobijena seta, umjesto dosadašnjih tri.

Za ovaj meč vlada veliki interes slovačke publike i medija koji pomno prate i naše igrače.

Najnovije

Poznato kada će Barbarez biti predstavljen kao novi selektor

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobija novog selektora, a mjesto šefa stručnog štaba nacionalnog tima preuzet će legendarni Sergej...